Læs mere om Holstebro Museum her
Læs mere om Strandingsmuseet her
Læs mere om Arkivet Vinderup her
Print siden
Gå til forsiden

Hjælp Arkivet

 

Har du lyst til at blive arkivfrivillig?


Skulle du have lyst til at yde en frivillig indsats for arkivet og for vor fælles lokalhistorie, så sig endelig til. Vi har flere projekter i støbeskeen, men ikke ressourcer/personale til at føre dem ud i livet. Vi stiller naturligvis den teknik til rådighed som er nødvendig og sørger for at oplærer dig i den funktion du gerne vil have. Ingen af opgaverne er komplicerede at lære, men at udfører dem kræver en tid vi desværre ikke har.

 

 

Scanne og fotografere

 

Vi kunne bruge hjælp til f.eks. scanne dagbladets negativsamling, sortere og scanne vor samling af gamle fotografiske glasnegativer, klargøre fotos til web, fotograferer boligkvarterer i Holstebro, fotografere landsbyerne omkring Holstebro (Idom, Nr. Felding, Tvis, Mejrup, Borbjerg, Hogager, Måbjerg, Naur og Sir), fotografere gårdene i de samme sogne, indsamle erindringer.

 

 

Artikler

 

Har du du mere lyst til at fordybe dig i forskellige emner, ét af gangen, og derpå nedskrive en lille samlet historie, en lille artikel, så vil arkivet med glæde publicerer den her på siden - med navns nævnelse eller anonymt - du vælger.

 

 

Lokalkontakter

 

Vi vil også gerne have oprettet ”et korps” af lokalkontakter. Et par personer fra hvert sogn i vort område, som kan bistå med viden og indsamling af bevaringsværdige fotos og arkivalier, så vi også får sikret al den spændende historie uden for Holstebro by. – Så meld dig endelig.

 

 

Frivillig Koordinator

 

Skulle du have lyst til noget af ovenstående eller har du selv en idé til et lokalhistorisk projekt, så kontakt arkivets frivilligheds koordinator Michaek Christensen.

 

 

 

 

Micheal Christensen

 

Frivilligheds koordinator /

Besættelsestid

 

michael@lokalhistorisk-arkiv.dk

 

 

 

 

HOLSTEBRO MUSEUM

Strandingsmuseet

Arkivet vinderup

Lokalhistorisk arkiv

Nu kan du læse et udvalg af Fru Ane Marie Nedergaards breve til sønnen Harald i København. Hun fortæller om hverdagens store og små udfordringer og begivenheder i besættelsesårene 1940-1945.
Nu kan man læse 20 historiske artikler. Vælg menuen Artikler -PDF.
Nu kan du bladre gennnem ikke mindre end 4769 fotos fra det gamle Holstebro og omegn.

 


 

 

 

 

 

 

Adresse

 

Lokalhistorisk Arkiv Holstebro

Den Røde Plads 21 "Bazaren"

7500 Holstebro

Tlf: 21 18 79 77

holstebro@lokalhistorisk-arkiv.dk


 

Entré

 

Det er gratis at gå på arkivet.

Åbningstider


I den periode hvor vi har midlertidig 

adresse i Bazaren har vi kun åbent

 efter aftale.